Blog

BOLHA

2023.03.09

A bolha a kutyák, macskák leggyakoribb parazitája. A bolhák nem tartoznak ugyan a férgek közé, mégis szoros kapcsolatban állnak velük. Tény, hogyha a kutyájában bolhát talál, akkor galandférge is lehet, hiszen a galandféreg petéit a bolha terjeszti. Ezért nagyon fontos, hogy a megelőzés során ne csak a férgekre, de a bolhákra is gondoljon. Hogyan...

Tejfogakról

2022.10.26

Tejfogaknak (dentes decidui) nevezzük azokat a fogakat, melyek legelőször jelennek meg a szájüregében. A tejfogak csak átmeneti jelleggel vannak jelen, később maradó fogakkal váltódnak. Ha a maradó fog csírája nem fejlődik ki, a tejfog hosszabb ideig is a szájüregben maradhat.

Allergia

2022.09.16

Minden harmadik kutyus valamilyen allergiás reakcióval érkezik rendelőnkbe. A következőkben szeretnénk megismertetni a kedves gazdikkal, hogy vajon mitől lehetnek ezek az allergiás reakciók és mit javasol erre a Kántor Állatorvosi Rendelő és a Patika.

Kullancsokról

2022.08.31

A kullancsok az időjárás alakulásának függvényében márciustól júniusig/júliusig, majd újra szeptembertől októberig/november fordulnak elő nagy számban.
Valóban, de már a hidegebb évszakban is megjelenhetnek kullancsok, ugyanis az elsők már 7 °C hőmérsékleten is aktívak, majd a száraz nyári hónapokban kevésbé tevékenyek. Számukra a legoptimálisabb...

Szenior rovat

2022.08.19

Csakúgy mint nálunk embereknél, az idősödő kutyáknál is a rendszeres ellenőrző vizsgálatokat javasolt fél évente elvégezni. Ilyen gyakoriságra azért van szükség, mert a felnőtt kutya egy naptári év alatt biológiailag több mint 3 évet képes öregedni. Az általános klinikai felülvizsgálat mellett az állatorvos kiegészítésként javasolhat teljes...

Nyulakról

2022.08.12

Mint ahogy a kutyáknál és a cicáknál, úgy a nyulak esetében is a rendszeres orvosi ellenőrzés az egészségük megőrzésének legjobb módja. Ezt érdemes fél évente, az oltás beadatásakor elvégeztetni rendelőnkben.

Útmutató a kutyák fülének tisztításához és a fülgyógyszerek használatához. A fültisztítás fontos eleme a kutyaápolásnak. A fülgyulladásra hajlamos kutyáknál gyakrabban van szükség fültisztításra, mint másoknál. Tanácsadásért jöjjön be rendelőnkbe!

A tűzijáték és a petárdázás keltette durrogás és robaj rengeteg kutyát tölt el rettegéssel. Amikor utazásra készül vagy jön a tűzijáték és a petárdázás - törődjön kedvencével.

A kutya ivartalanítás az egyik legfontosabb kérdés a kutyák - és a gazdik - életében. Szukák esetében a nem kívánt vemhesség következtében megszülető, nem várt kiskutyák komoly fejfájást okozhatnak. A kutyák ivartalanítása emellett a tüzelést kísérő problémákra is megoldást jelent.

Fogkő

2022.07.28

A fogkő igen komoly gondokat okozhat mind kutyáknál, mind pedig macskáknál. Ismerje meg a kialakuló betegségeket, tudja meg hogy lehet ezt megszüntetni illetve a későbbiekben megelőzni is!

© 2022 Kántor Állatorvosi Rendelő és Patika, minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el